FAQ

Kopen in Frankrijk vereist speciale kennis, daarom willen wij u duidelijk informeren over de correcte procedure om vastgoed in Frankrijk aan te kopen. Neem een kijkje in deze FAQ’s om al het een en ander te weten komen. Als u geen gepast antwoord vindt, mail gerust naar info@twinpromotion.be of bel het nummer +33 (0)3 28 28 50 68

Aankoopprocedure

étape 1
Informatieaanvraag

Heeft u online of in een tijdschrift één van onze projecten ontdekt waarover u meer informatie wilt ontvangen? Contacteer ons via onze site, per mail, telefonisch of via social media. Onze adviseurs zullen u contacteren om te horen wat u precies zoekt.

étape 2
Afspraak met een vastgoedadviseur

Onze adviseur zal naar u luisteren en u het product voorstellen dat het best bij uw wensen en behoeften past. Deze afspraak vindt plaats bij u thuis of op ons kantoor.

étape 3
Bezoek ter plekke

Indien u dat wenst, kunt u ter plaatse het project bezoeken samen met uw vastgoedadviseur. Maak er een leuke weekenduitstap van en geniet ook van de regio waar het project gelegen is.

étape 4
Ondertekening reservatieovereenkomst

Wanneer u besluit een appartement te kopen, wordt een contract opgesteld en ondertekend vóór de notariële akte. In dit contract worden de verkoop- en betalingsvoorwaarden vastgelegd. Na reservatie heeft u 14 dagen bedenktijd.

étape 5
Verlijden basisakte

Als u de benodigde financiering heeft verkregen, wordt de akte enkele maanden later op het kantoor van de notaris ondertekend. Uw appartement is nu definitief uw eigendom.

étape 6
Kopen op plan of direct genot

Bij een aankoop op plan, dien je te wachten op de oplevering van het project. Indien u bestaand vastgoed hebt gekocht, kan u er meteen van profiteren vanaf de akte is verleden.

Vragen / antwoorden (FAQ)

Wij hebben meerdere projecten in Noord-Frankrijk (Opaalkust) en Zuid-Frankrijk (Côte d’Azur).

Aan de Opaalkust kan je aankopen in het groene Sainte-Cécile en Equihen-Plage, het gezellige Boulogne-sur-Mer en Oye-Plage, een waar paradijs voor vogelspotters. Nog dichter bij huis? Investeer in vastgoed in Bray-Dunes, gelegen aan de Frans-Belgische grens. Aan de Côte d’Azur vind je ons project in het pittoreske Vence, op 20 minuten van de luchthaven van Nice!

Wij bieden een ruime waaier aan mogelijkheden. Kies dus de investering die het best aansluit bij je wensen en noden.

– Appartement of villa met verhuurdienst :

Geen zin om je bezig te houden met schoonmaken, onderhoud of verhuur? En tevens op zoek naar een extra bron van inkomsten? Investeer dan in een appartement of villa met verhuurdienst. Onze verhuurdienst Evancy neemt in dat geval alles van je over. Zij zijn onze interne exploitant en behoren tot dezelfde groep als Twin Promotion. Evancy zorgt voor het onderhoud en de verhuur van uw appartement en beheert de uitbetaling van uw huurinkomsten. Deze appartementen zijn, in het kader van een optimale verhuur, volledig bemeubeld. Zo hoef je je om niets zorgen te maken. Je investeert dus volledig zorgeloos.

– Appartement of villa als tweede verblijf (zonder verhuurdienst) :

Bent u niet op zoek naar een investering met verhuurdienst? Beheer je liever alles zelf? Opteer in dat geval voor een tweede verblijf. Richt het appartement in volgens eigen stijl. Je kan hierbij het deskundige advies inroepen van ons bouwcoordinatiebureau Twin Consulting. Zij helpen je graag bij de materieelkeuze en afwerking. Je bent niet gebonden aan een contract met de exploitant en bent dus volledig vrij om te beslissen wat je doet met je appartement.

Uw investering in een appartement met de toeristische verhuurdienst van Evancy heeft vele voordelen:

– Zorgeloos genieten wanneer je er zelf bent. 

– De professionele diensten van de exploitant, zoals een gepersonaliseerd onthaal, ontbijt, schoonmaak en voorziening van linnengoed, zorgen voor een instant hotelervaring.

– Fiscale voordelen 

– Huurinkomsten die de jaarlijkse kosten gedeeltelijk tot geheel en meer kunnen dekken.

 

Dit betekent dat je een nog te bouwen appartement koopt of een appartement in opbouw. Hieraan zijn een aantal voordelen verbonden:

– Er zijn nog meerdere appartementen beschikbaar En diverse mogelijkheden qua oppervlakte, ligging, verdieping, zicht, aantal slaapkamers etc.

– Als je koopt zonder verhuurdienst, kan je het appartement volledig inrichten volgens je eigen stijl.

– Je profiteert van interessante lanceervoorwaarden.

– Je betaalt in termijnen volgens de verschillende bouwfasen: bijvoorbeeld 15% bij start van werfinrichting en 75% als het terrein water-en winddicht is (dit is een voorbeeld, dit hangt natuurlijk af per project).

Bij aankoop wordt er een reservatieovereenkomst opgesteld en ondertekend vóór de notariële akte. U verbindt zich hierbij als koper om het appartement te verwerven in overeenstemming met de betalingsvoorwaarden van het contract.

Enkele maanden na de ondertekening van de reservatieovereenkomst wordt de notariële akte verleden (indien deze geen opschortende voorwaarden bevat zoals de goedkeuring van de financiering).

In de basisakte wordt hoofdzakelijk het volgende geregeld:

– De notariele eigendomsoverdracht van het onroerend goed

– De beschrijving van gemeenschappelijke en privatieve delen

– Het reglement van mede-eigendom

– Het statuut van de grond

– Het contract met de uitbater (indien u gekocht hebt met verhuurdienst)

– State-of-the-Art renovatieprogramma op lange termijn. 

– Lastenboek

Sommige van onze projecten zijn te koop onder het fiscaal voordelige erfpachtstelsel. Dit staat toe om er op lange termijn voor te zorgen dat alle eigenaars een kwalitatieve residentie in een kwalitatief project in stand houden. In dat geval blijft de grond eigendom van de grondeigenaar en wordt u eigenaar van de gebouwde constructies. Bijkomend kan u kopen aan een lagere aankoopprijs omdat de waarde van het grondaandeel niet in de prijs is inbegrepen. Jaarlijks betaalt u een canon aan de grondeigenaar, voor het gebruik van de grond. Optimaliseer op deze manier je investering. De canon is mogelijks fiscaal aftrekbaar. Gelieve je hierover op voorhand goed te informeren. Als u met een vennootschap koopt, kan de canon 100% aftrekbaar zijn van de vennootschapsbelasting. 

Wij verkopen echter ook meerdere projecten op volle eigendom. Aan u de keuze!

Als u kiest voor een appartement met toeristische verhuur, valt u onder het voordelige LMNP-belastingregime. Het Franse LMNP regime biedt een belangrijke fiscale optimalisatie voor investeerders in toeristische residenties en betekent “niet-professionele gemeubileerde verhuur”. Hiervoor moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Informeer je dus ten volle. Wij geven natuurlijk graag meer informatie. Ook een schenking kan gunstige fiscale gevolgen hebben. Ga hiervoor te rade bij een boekhouder of fiscalist.

https://bofip.impots.gouv.fr/bofip/3610-PGP/version/6

De inkomsten zijn belastbaar onder de Franse belastingen. Hiervoor moet je een Franse boekhouding voeren. Je schakelt hiervoor beter een Franse boekhouder in. Hij regelt alle fiscale administratie en helpt u bij het invullen van uw belastingaangifte.

Wij kunnen u in contact brengen met verschillende boekhouders waar onez klanten al jaar en dag mee samenwerken.

https://www.economie.gouv.fr/particuliers/location-meublee-declaration-revenus

https://www.impots.gouv.fr/portail/files/media/1_metier/1_particulier/EV/1_declarer/141_autres_revenus/eco-collabo-fiscal-logement-meuble.pdf

De recuperatie van de BTW op de aankoopprijs is een van de belangrijkste voordelen van het LMNP stelsel. U kunt kiezen om de btw terug te vorderen binnen het kader van wettelijke bepalingen en verplichtingen.

U kunt de BTW terugvorderen wanneer uw appartement deel uitmaakt van een gemeubileerde verhuur met hotelachtige diensten, in dit geval met de exploitant Evancy. In dit geval moet de huur en uw eigen verblijf aan de BTW worden onderworpen. Indien voldaan aan de wettelijke voorwaarden, kunt u de btw volledig terugvorderen. Dit is een heel interessant offer, maar informeer je ten volle.

https://defiscalisation.ooreka.fr/fiche/voir/189891/recuperer-la-tva-lors-d-un-investissement-en-lmp-ou-lmnp

https://www.la-lmnp.fr/statut/fiscalite/

Andere vragen?