FAQ

Herverkopen in Frankrijk vereist speciale kennis, daarom willen wij u duidelijk informeren over de correcte procedure om vastgoed in Frankrijk te herverkopen.

Neem een kijkje in deze FAQ’s om al het een en ander te weten komen.

Als u geen gepast antwoord vindt, mail gerust naar info@twinpromotion.be of bel het nummer +33 (0)3 28 28 50 68

Herverkoop procedure

étape 1
U denkt er aan om te herverkopen

U denkt er aan om te herverkopen en zou hier graag meer informatie over hebben. 

étape 2
U neemt contact met ons op

U neemt telefonisch of via mail contact met ons op. Wij lichten u meer in in verband met de procedure en vragen u al om enkele eerste gegevens via een online formulier.

étape 3
U beslist

U geeft ons meer informatie over uw goed en bepaalt of u zich zelf wilt ontfermen over de verkoop of dat wij dit doen met ons verkoopsteam. Ongeacht uw keuze plaatsen wij uw zoekertje op onze site en brengen wij u in contact met potentiële geïnteresseerden. 

étape 4
Digitale ondertekening verkoopsmandaat

De Franse administratie verplicht ons tot het ondertekenen van een verkoopsmandaat, dit is een administratieve stap die we liefst digitaal nemen, zodanig dat wij ons kunnen focussen op de verkoop!

étape 5
Bezoek ter plaatse

In functie van uw keuze in stap 3 bezoeken wij of uzelf uw pand met potentiële kopers.

étape 6
Weigeren of accepteren bod

Wij komen met elk relevant bod bij u, aan u natuurlijk de keuze of u dit aanvaardt of nog liever even de kat uit de boom kijkt!

Vragen / antwoorden (FAQ)

Veel factoren beïnvloeden de doorverkoopprijs van een pand;  inflatie, toeristisch beleid in een bepaalde regio, aanbod en natuurlijk de vraag. Hou er in alle geval rekening mee dat een nieuwbouw gemiddeld vijf tot zeven jaar nodig heeft om de kosten die bij de aankoop van het pand kwamen kijken te recupereren. 

https://www.tijd.be/netto/analyse/vastgoed/zo-berekent-u-correct-het-rendement-op-uw-vastgoedinvestering/10274723.html 

Verder hangt het er voornamelijk van af hoe snel u wenst door te verkopen.

Dit hangt samen met verscheidene factoren. Zo spelen voornamelijk de gewenste prijs, de algemene economische toestand en vraag en aanbod een belangrijke rol. Zo is het zeker geen geheim dat 2020 en 2021 erg moeilijke jaren waren om vastgoed over de grens te verkopen. 

Er zijn drie mogelijkheden:

1. U laat ons weten dat u wilt herverkopen, wij zetten gratis uw zoekertje op onze website, wij brengen u gratis in contact met deze potentiële klant en  u leidt zelf het verkoopproces. 

2. U zet uw pand te koop via een lokale makelaar en laat hem zich over de herverkoop ontfermen.

3. U tekent bij ons een verkoopsmandaat, wij sturen een professionele fotograaf, plaatsen uw zoekertje op onze website, plaatsen uw zoekertje op immosites en doen andere marketingcampagnes via andere kanalen. Wij organiseren opendeurdagen en doen de bezoeken ter plaatse. Wij koppelen terug zodra er een relevant bod is. Hiervoor rekenen wij een commissie van 8%, die eventueel te verdelen is onder koper en verkoper. 

Twee mogelijkheden:

– Onze website (500 bezoekers/maand)

– Allerhande marketingcampagnes (in geval van een mandaat)

De volgende stap is de notaris. Om de akte vlot te kunnen laten verlijden nemen wij nog contact met u op. Op dit moment zal u de volgende drie documenten nodig hebben:

– Drie laatste PV’s van de algemene vergaderingen

– DPE: Diagnostique performances energetiques (Soort Franse EPC)

– Dossier avec les risques recencés (Technologische en natuurlijke risico’s). 

Tussen het aanvaarden van een bod en het verlijden van de notariële akte kunnen er een drietal maanden plaatsvinden. 

Een overzicht van alle kosten en opbrengsten, een goeie beschrijving van het pand en foto’s. Deze zullen allemaal worden aangevraagd in de digitale formulieren die u zal ontvangen gedurende het proces. 

De recuperatie van de BTW op de aankoopprijs is een van de belangrijkste voordelen van het LMNP stelsel.

Indien u de BTW van uw appartement terugvordert omdat het deel uitmaakt van een gemeubileerde verhuur met hotelachtige diensten (in dit geval met de exploitant Evancy), wordt de huur aan BTW onderworpen. Indien u steeds voldeed aan de wettelijke voorwaarden, kon u deze BTW volledig terugvorderen.

Indien u de BTW heeft gerecupereerd en de koper kiest er voor om opnieuw een commerciële verhuurovereenkomst onder het LMNP-regime te ondertekenen, wordt de BTW-recuperatie na 20 jaar als verworven beschouwd.

https://defiscalisation.ooreka.fr/fiche/voir/189891/recuperer-la-tva-lors-d-un-investissement-en-lmp-ou-lmnp

https://www.la-lmnp.fr/statut/fiscalite/

Andere vragen?