5 goede redenen om een immobiliënproject in de Var te realiseren

Als U op zoek bent naar verandering van omgeving en wenst te investeren in een Europees immobiliënproject, dan is de Var uw ideale bestemming. De Var ligt in het zuiden van Frankrijk in de regio Provence-Alpen-Côte d’Azur (PACA). Het gaat om één van de belangrijkste toeristische bestemmingen ter wereld! Waarom een tweede verblijf of huurwoning in de Var op uw verlangenlijstje zetten? Het heerlijke klimaat, de welvarende economie, het boeiend historisch erfgoed, en de weelderige landschappen, … We zetten vijf goed redenen voor U in de verf in dit artikel.

1. De mooiste Europese landschappen samen in één regio: Provence-Alpen-Azurenkust (PACA)

Een oase van groen, tussen bergen en zee

PACA herbergt de mooiste landschappen, het ene al mooier dan het andere, genesteld in eindeloos groen. De Var verrast menig reiziger uit alle uithoeken van de wereld door haar ligging tussen de bergen en de zee. Het is dan ook niet het te verwonderen dat dit stukje Frankrijk één van de meest gegeerde toeristische bestemmingen ter wereld is.

Geuren, kleuren en reliëf

De regio biedt een palet aan belevingen: bloemenweelde betovert uw zinnen met prachtige kleuren en heerlijke geuren. Ook de landbouw onthoudt zich niet te charmeren met haar kruidig en kleurrijk aanbod.

Emblematische Provençaalse landschappen met reliëf domineren het geheel: van heuvels tot vlakten, en van bergen tot rivieren… De natuur schonk het gebied twee parels om te ontdekken: het massief van de Estérel en het massief van de Sainte-Baume. De natuur in de regio behoort tot de spectaculairste ter wereld met de Gorges du Verdon en het meer van de Sainte-Croix beloven we U een uitzonderlijke ervaring tussen steile kloven!

mihai lupascu M VWppUy5w unsplash
Les gorges du Verdon (Mihai Lupascu)

2. Het zonnigste departement op het Franse vasteland

Met haar 300 dagen zon per jaar is de Var hetzonnigste departement van het Franse vasteland. Vooral het zacht, Mediterraan klimaat met de sensatie van zwoele winden wordt fel geapprecieerd, zowel aan zee als in het binnenland. Investeren in de Var is genieten van lange, zonnige dagen en een zacht klimaat gedurende meer dan de helft van het jaar!

3. Uitzonderlijk historisch erfgoed

Kastelen, abdijen en basilieken bepalen het historisch erfgoed van de Var. Voor de geschiedenisliefhebbers is er een waaier aan passionerende monumenten. Mis bijvoorbeeld zeker geen bezoek aan de abdij van Thoronet of de basiliek van Saint-Maximin.

De stad Fréjus is bezaaid met heel wat architecturale schoonheid, zoals bijvoorbeeld haar prachtige kathedraal Saint-Léonce. De Var staat voor een fabelachtige, spirituele reis naar Middeleeuwse verhalen en verbazingwekkend erfgoed.

antoine rakotozafy z7Jst2atXX4 unsplash
Ile des Embiez, Six-Fours-les-Plages (Antoine Rakotozafy)

4. De belangrijkste toeristische bestemming voor de Fransen, en de nummer twee op wereldniveau

Dankzij het toerisme is het economisch belang van de Var zich snel aan het ontwikkelen Dit vormt een belangrijke beslissingsfactor voor investeerders Het antwoord is ja ! om de volgende redenen:

Er staat essentiële infrastructuur tot uw beschikking

Als U investeert in een tweede verblijf in de Var, bent U alvast verzekerd van alle mogelijke voorzieningen op het gebied van gezondheid, vrije tijd, transport en cultuur. Deze zullen U toelaten er probleemloos van het leven te genieten. We zeggen graag voluit dat de Var een wereld op zichzelf is waar U komt om te herbronnen in de prachtige natuur, terwijl U geniet van de beste sanitaire en culturele dienstverlening!

Enorm potentieel voor vastgoed en investeringen in toeristische huurwoningen

Jaarlijks komen zo een 30 miljoen toeristen uit de hele wereld naar de Var. Dit vertaalt zich in ongeveer evenveel seizoensgebonden investeringsopportuniteiten. De huurprijzen zijn dan ook hoger voor gemeubelde woningen dan voor niet-gemeubelde.

Als U investeert in een toeristische residentie, ontlast U zich van elke bekommernis gelinkt aan het beheer U tekent een huurcontract met een uitbater (over het algemeen voor 9 jaar), waardoor U nooit zonder huurders komt te zitten aangezien de uitbater U een vaste huurprijs betaalt, zelfs als uw logies niet worden verhuurd.

Activiteiten en vrije tijd zonder grenzen

In de Var zal u snel uw dagelijkse sleur vergeten. Binnen een buitengewoon natuurlijk kader zal U er honderden vrijetijdsactiviteiten vinden, en dat zonder er kilometers voor te moeten rondrijden!

Het Parc Aquatique van Roquebrune-sur-Argens steelt het hart van wie actie zoekt; de durvers doen aan parasailing in de Golf van Saint-Tropez; en wie het wat kalmer aan wil doen doet een cruise op de Middellandse Zee vanuit Toulon. Uw wens om te vluchten uit de dagelijkse sleur zal ongetwijfeld in vervulling gaan!

Twin Promotion Les Arnauds a Salernes Piscine 02 V05L
Projet Les Jardins du Var à Salernes (Twin Promotion)

5. De voordelen van een nieuwbouw in de Var

Onze moderne residenties zijn perfect geïntegreerd in de natuur

Een nieuwbouwproject in de Var biedt tal van fiscale voordelen, maar ook een sleutel-op-de-deur opportuniteit die gemoedsrust geeft. Geniet van onze functionele appartementen genesteld in het groen. Ga op zoek naar de emblematische identiteit van de regio terwijl U de recente architectuur ontdekt!

Focus op een nieuw programma dat uitnodigt tot plezier: Les Jardins du Var

Op een boogscheut van de Gorges du Verdon en op 30 minuten van Draguignan, in het pittoreske dorpje Salernes, hebben we een nieuw project. Salernes is een rustgevend en aangenaam Provençaals dorpje dat al 15 jaar een eco-toeristisch label draagt als ‘Station Verte’.

Men waardeert de serene ambiance van het bouwproject: de appartementen van de Jardins du Var zullen bezaaid zijn met ‘groene’ wandelpromenades en ruimte die uitnodigt tot de ontspanning van de residenten (verwarmd zwembad, pool-house, terrein voor diverse sporten, sportgelegenheid voor Pétanque, en meer). Voor een gevisualiseerde weergave ons project ‘Les Jardins du Var’ of eender welke andere informatie: aarzel niet onze professionals te contacteren. Zij zullen U met veel plezier begeleiden in uw investeringsproject.